Skip to content


Lansarea volumului Pacte societare, Cluj-Napoca, 14 octombrie 2010, ora 17, Sala de Consiliu a Facultatii de Drept, UBB. UPDATE FOTO

Editura Universitara si Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai va invita la lansarea volumului “Pacte societare. Clauze, pacte, intelegeri intre asociatii societatilor comerciale” semnat de catre Mihai Sandru.

Evenimentul va avea loc in Sala de Consiliu a Facultatii de Drept, Str. Avram Iancu, nr. 11, (sala 113), joi, 14 octombrie 2010, ora 17; sunt invitati sa participe practicieni si teoreticieni ai dreptului.

Mihai Sandru, Pacte societare. Cuvant inainte. Introducere. Bibliografie [pdf]

Cum a fost. Lansarea volumului s-a realizat in prezenta prof. univ. dr. Ion Turcuconf. univ. dr. Radu N. Catana, care a si moderat dezbaterea. La manifestare au participat, de asemenea, lector univ. dr. Paul Popoviciasist univ. dr. Alina Oprea.

Conf.univ.dr. Radu Catana a deschis discutiile prin prezentarea autorului si prin evidentierea subiectului tratat, a apradoxului care leaga libertatea conventiilor de institutia societara.

Prof. univ.dr. Ion Turcu a aratat, intre altele, ca lipsa pactelor societare conduce la o suma de neajunsuri, in primul rand la procese lungi si costisitoare. Dupa ce a precizat doctrina economica care ar putea conduce la dezvoltarea pactelor societare, a realizat un istoric al constituirii societatilor comerciale (anii ’90 – epoca in care totul era posibil cu acte constitutive in care obiectul de activitate era, uneori, imposibil, si uneori, chiar ilegal; urmata, apooi, de epoca “despartirilor” (excluderi, divizari etc) si, in fine, timpurile recente, in care, unele societati apeleza la specialisti (avocati) pentru redactarea pactelor societare si extra-societare.

In luarile de cuvant participantii au subliniat importanta aparitiei unei lucrari in aceasta materie, au fost oferite si dezbatute exemple concrete in materie, opinii cu privire la liberalismul economic si impactul acestuia asupra dreptului.

 

in foto: Mihai Sandru, prof.univ. dr. Ion. Turcu, Conf.univ.dr. Radu N. Catana.

Posted in Evenimente.

Tagged with , , , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

You must be logged in to post a comment.